Rigtigt og forkert eller sandt og falskt?

Rigtigt og forkert eller sandt og falskt?

Jeg vil i teatret i aften.

Hver fredag når vi triller ind på Kongens Nytorv ser jeg kollegaer gå rundt med manuskript og kazoo og andre fine små instrumenter. De taler om politisk teater og alle føler sig udfordret og taler om at de ikke ville misse chancen for at være med. For denne gang var der et valg.

Vi vælger ellers ikke hvilke værker der danses eller hvad vi danser, hvornår vi danser, med hvem vi danser. Det er en mærkelig position at stå i. Grundlæggende er vi jo altid taknemmelige for at kunne erhverve os ved det vi elsker. Men det er da logisk nok at man ikke altid elsker alt det man bliver sat til. Det grænser lige fra gåsehudsindgydende ærefrygt og taknemmelighed til harme over at skulle sælge andre folks skidt. Det er en del af at være “professionel”. Men tænk hvis det kunne være anderledes?

Jeg har arbejdet med Tilman O´Donnell en enkelt dag. Jeg var ved at panikke over mit Pop Up projekt. Men efter en dags workshop med improvisering  fik jeg blod på tanden til at stole på mine egne tanker istedet for forventningernes sikre kurs til pletfri middelmådighed. Det var en følelsesmæssig voldsom dag for mange. På en god måde. På en nu-kan-jeg-mærke-at-jeg-lever-og-huske-hvorfor-jeg-danser-måde. Det var som at blive sat fri. Jeg huskede hvad det var jeg kunne. Ikke noget andre ikke også kan men jeg prøvede ikke at være alt det jeg ikke er. Men at bruge det jeg er til at komme videre. Istedet for rigtigt og forkert huskede jeg på sandt eller falskt. At være sandfærdig, ægte. Det er det jeg brænder for. At være ægte i alt hvad jeg gør.

I aften danses ballettens mest ikoniske værk overfor et helt nyt værk.

Det hvide akt fra Svanesøen møder et helt nyt In Life & Love & So On, af Tilman O´Donnell. Vil i vide lidt mere om i aften kan i læse her eller her.

Pøj pøj!

 

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.