50 års jubilæum 


“Ved fuglene” var pyntet op med kostumer og billeder fra en karriere fyldt med skælmskhed, temperament, varme og humor. Igår fejrede Anne Marei Vessel Schlüter sit 5o års jubilæum. Een efter een fyldtes gulvet af et mylder af smil og velkendte ansigter. Et øjeblik er al tid opløst. Min hjerne oversvømmes med 23 års minder. Frank Andersens passionerede instruering af Et Folkesagn, Flemming Ryberg i konservatoriet og Napoli, skoledagene med Birgitte Haarder. Jeg husker den sidste optagelsesprøve inden jeg kom ind på teatret og tilsynsførende Normas venlige ord om mit eksamensnummer, der fik mine tanker væk fra min nervøsitet.

Her midt i dette tidshul føler jeg mig ung igen. Med pensionsalder på 40  og den nye gennemsnitsalder på under 23 kan man let føle sig tudsegammel. Men her i denne skare af generationer føler jeg hvor lidt jeg endnu har erfaret og hvor meget jeg har at lære fra alle disse mestrer. Tid er en gave. Imellem disse begavede fæller var det tydeligt at Mies 50 år var blevet udnyttet til fulde. Og jeg blev ansporet til at gribe mit liv an med mere nysgerrighed, ærlighed og iver.

Jeg mindedes prøverne på Else og Trine fra Livjægererne på Amager – et absolut yndlingsminde. Hendes musikalitet og timing og utrolige talent for at spille flere roller samtidigt. Hun var min første James. Jeg har set hende som Sylfiden i dødsscenen så der ikke var et øje tørt. Hun har givet os små balletbørn en opvarmning i legerummet i kælderen hos den danske ambassadør i Beijing med klapstole som stang og hendes dejlige stemme som akkompagnement. Igennem skiftende tider og chefer har hun været konstanten. Og dermed uundgåeligt generationers balletmor. Hun har lært mig på den kærligste måde med hvilken respekt jeg skal betræde de skrå brædder. Vi fejrede hende som bedst vi kan med poetiske, personlige taler, nuttede balletbørn og skæmteri, der fik alle til at grine og græde, oftest samtidigt. På trods af vores anstrengelser for at give hende en særlig dag virkede det som om hun gav os endnu mere. Tak Mie.

Jeg elsker mit teaterliv.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.