Juice og kyllingefrikadeller

Juice og kyllingefrikadeller

Det er dagen før dagen (hvor vi handler ind)

Så nu skal der juices! Først skal der steges kyllingefrikadeller for jeg tog farsen ud af fryseren imorges og så ændrede planen sig efter hånden som dagen skred frem.

400gr kyllingefars
1 stort løg revet eller fint hakket
1 rød chili uden kerner fint hakket
– jeg anvendte chili pulver men det var mere nød end lyst.
2 fed hvidløg presset
3 cm ingefær skrællet, revet og presset. Jeg bruger kun saften.
2 tsk salt
1 tsk peber
1 lille håndfuld gryn eller mel af eget valg. Jeg bruger oftest havregryn.
.

Bland det hele sammen og steg over middelvarme indtil de er lige så faste som muskelen under din tommelfinger (det er det man kalder en tommelfingerregel;)

Kyllingfrikadeller

Efter det var det tid til at juice spinat, gulerødder og broccoli stængel. Pulpen skovlede jeg over i en bolle dej med fuldkorns hvede og spelt og alm. Hvedemel. Jeg tilsatte lidt yougurt, olie, salt, sukker udover vand og gær. Det blev en klistret grøn masse der står og godter sig inde i køleskabet under plastikfilm og viskestykke. Da jeg ikke aner om det blev godt for i ikke flere detaljer på opskriften. Den var også temmelig improviseret.

Efter det juicede jeg spidskål og rødkål – det er nogle voldsomme krabater men sammen med den første blanding jeg fik lavet og med hjælp fra to appelsiner og et æble så gled det ned.

Pulpen fra kålene kunne jeg have stoppet i en pølsefars eller lavet en dekonstrueret kål dolmer. De kunne også være kommet i russiske pelmeni…. Kan i mærke jeg lægger op til noget….bom bom BOM! Altså det er bare fordi at jeg ikke kan lade være med at tænke på russiske pelmeni med cremefraice! Dampende varme og ekstremt uinteressante at se på men følelsen af den silkebløde pasta lignende dej og salte symfoni af fars i midten mmm!

Så jeg går og leder efter den rigtige opskrift at kaste mig ud i.

Pulpen fra appelsinerne åd jeg der på stedet. Det var ikke kønt men åh så godt. Så friskt og alligevel fiberrigt så det føltes som den friskeste morgengrød. Uventet lykkestund.

En anden uventet solstråle hændte  da B og jeg var i kongens have for at se dukketeater. Jeg havde taget lidt spiseligt med og B tyggede gladt på en skive brød. Jeg skulle til at tage min egen da han tog mit ansigt op til hans brød og ville lege lady og Vagabonden. Åh hvor jeg dog elsker den purk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *